NAUDINGA INFORMACIJA

Kur ieškoti pagalbos, jei dirbdamas nuotoliniu būdu pastebėjau smurtą prieš vaikus šeimoje?

  1. Informuoti mokyklos specialistą – direktorių, pavaduotoją, ar kitą atsakingą už socialinius reikalus, turintį įgaliojimus teikti informaciją apie vaiką/šeimą, darbuotoją. Aptarti tolimesnius veiksmus.
  2. Jei vaiko sveikatai, gyvybei yra reali grėsmė, tuoj pat pranešti apie tai Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, arba skubiai kreiptis į Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyrių bendras el. p. alytaus.apskritis@vaikoteises.lt; tel. 861099155;
  3. Jei vaiko sveikatai, gyvybei realios grėsmės nėra ir žinoma, kad šeimai teikiamos socialinės priežiūros paslaugos, pranešti atvejo vadybininkių vadovei, ar tiesiogiai su šeima dirbančiai atvejo vadybininkei.
  4. Jei vaiko sveikatai, gyvybei realios grėsmės nėra ir nėra žinoma ar šeimai teikiamos socialinės priežiūros paslaugos, pranešti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriui Varėnos rajone.

 

Kontaktai:

Lietuvos policija,  kreiptis bet kuriuo paros metu Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Kontaktai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.
You need to agree with the terms to proceed