SVEIKINAME LIETUVĄ SU GIMTADIENIU‼!

Tu tokia didžiulė ir tokia graži,

Man pati brangiausia žemėj šioj esi.
tavo žalios kalvos, Baltija melsva,
Kalnas Gedimino, laisvės vėliava.
Ją mažom rankelėm aš apkabinu,
Nes Tėvynę savo aš labai myliu 💛💚❤️
 

Vasario 16 –oji   ir  Kovo11-oji, tai dvi ypatingos šventės visai Lietuvai. Vaikų patriotiniai jausmai užsimezga gimtojoje socialinėje-kultūrinėje aplinkoje, todėl mūsų suaugusiųjų  tikslas ir pareiga nuo mažens ugdyti pilietiškumą ir meilę Tėvynei. 

Kasmet šias šventes darželyje pažymime organizuotais renginiais, šventiniais koncertais.

Šiemet priešmokyklinės „Bitučių“ grupės pedagogės D. Čėglienė, S. Kudžmaitė, kartu su pagalbininkėmis meninio ugdymo(muzikos) Mokytoja Vaida Žilinskiene ir meninio ugdymo(dailės) Mokytoja Lina Čeniene organizavo pilietiškumo savaitę „Mano šalelė – Lietuva“, prie kurios prisijungė visos lopšelio – darželio grupių pedagogės, vaikai ir jų tėveliai, bendruomenė. Labai smagu, kad prie mūsų prisijungė ir Alytaus lopšelis- darželis „Šaltinėlis“.

Mažieji lietuvaičiai, vadovaujami savo išradingų ir darbščių pedagogių, tėvelių gamino trispalvę atributiką, puošė savo grupę, namus, dabino langus. Įvairių veiklų metu vaikai gilino žinias apie Lietuvą, tobulino komunikavimo kompetenciją viktorinoje, mokydamiesi ir deklamuodami eilėraščius.

Savo visą meilę, darbą įdėję į atliktus meninius darbelius, vaikai skyrė savo Tėvynei. Visi piešinukai eksponuojami parodoje: „Dovana Lietuvai“.

Labai smagu, kad skambiai ir sutartinai šventinę dieną visame darželyje, kartu su alytiškiais, suskambėjo Tautiška giesmė ir bendra dainelė „Nupiešiu Lietuvą“.

Tikimės, kad šios savaitės renginiai palietė vaikų širdeles, skatino domėtis ir didžiuotis sava šalimi. Nuoširdžiai sveikiname visus Lietuvos valstybės atkūrimo proga ir linkime, kad neblėstų siekis kurti nepriklausomą Lietuvą, kurioje augtų drąsios ateities kartos!

Varėnos “Pasakos” vaikų lopšelis-darželis sveikina Lietuvą

Giedame Tautišką giesmę

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu