Sveikiname 2021 m. konkurso „Tramtatulis“ regioninio rato dalyvę ir jos vadovę

Jau devintą kartą Lietuvoje vyksta vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, kuriame dalyvauja 3–19 metų vaikai ir moksleiviai. Šiųmetis konkursas skirtas vienos žymiausių pasaulio archeologių, baltų ir indoeuropiečių kultūros tyrinėtojos, archeomitologės Marijos Gimbutienės 100-osioms gimimo metinėms paminėti, todėl kai kurie pasakotojai pasirinko mitologines sakmes apie dievybes, mitines būtybes, gamtos galias, vietovardžius, o muzikantai ir dainininkai senąjį folklorą – piemenų, darbo, kalendorinių, šeimos švenčių, vaikų dainas, sutartines ir pan. Dėl šalyje paskelbto karantino teko keisti konkurso formatą, kaip ir daugelis renginių „Tramtatulis“ persikėlė į virtualią erdvę.

Gegužės mėnesį vykusiuose nuotoliniuose regioniniuose ratuose dalyvavo 324 atlikėjai. Dzūkijos regioninio rato viena iš laureačių tapo mūsų darželio ugdytinė Ugnė Sereičikaitė, kurią konkursui ruošė vadovė Vaida Žilinskienė.

Nuoširdžiausiai sveikiname Ugnę ir mokytoją Vaidą, bei linkime sėkmės kitame konkurso rate!

https://lnkc.lt/go.php/lit/-sveikiname-2021-m-konkurso-tramtatulis-regioniniu-ratu-kauno-ir-vilniaus-miestu-laureatus/137786

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.
You need to agree with the terms to proceed