LIETUVOS VAIKŲ IR MOKSLEIVIŲ-LIAUDIES KŪRYBOS ATLIKĖJŲ-KONKURSAS „TRAMTATULIS“

„Muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, neapykantas“.

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis

Š. m. birželio 11 d. Vilniaus rotušėje nuaidėjo Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ laureatų ir diplomantų šventė. Iš visos Lietuvos susirinkusius jaunuosius atlikėjus ir jų mokytojus sveikino Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Vida Šatkauskienė ir Etninės kultūros skyriaus vedėja Jūratė Šemetaitė. Dešimtą kartą rengiamas Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“ skirtas Vilniaus – Lietuvos valstybės sostinės – 700 metų sukakčiai paminėti. Vietiniuose konkurso ratuose dalyvavo per 700 vaikų ir moksleivių, „Tramtatulio“ nugalėtojais paskelbti 43 diplomantai ir 38 laureatai (pavieniai ir grupės).

Labai džiaugiamės ir didžiuojamės Varėnos „Pasakos“ vaikų lopšelio-darželio dainininkės Ievutės ir jos mokytojos Vaidos sėkme – jos tapo šio konkurso laureatėmis. Ačiū Jums. Būkite sveikos, laimingos ir nuolat muzikuojančios…

Direktorė Rosita Janina Svetikienė